Personeel

Verleid die medewerker!

Het is niet typisch Nederlands om onze medewerkers in de watten te leggen. Mouwen opstropen en gewoon doen waar je voor betaald wordt, is al snel het motto. Deze filosofie (of cultuur?) zal de komende Jaren flink onder druk komen te staan, nu het gebrek aan personeel hand over hand toeneemt. Bestaande CAO’s of salarishuizen kunnen op de schop, de spelregels van het spel zijn veranderd. De onderhandelingsmacht ligt aan personele zijde en wil je jouw groeiplannen verwezenlijken, dan heb je toch echt handjes nodig.

Het is een geluk dat medewerkers voor méér dan geld alleen hun best doen. Het compliment, de schouderklop en investeren in allerhande zaken om de waardering voor de samenwerking vorm te geven, werken net zo goed. Of… misschien zelfs wel beter.

Als je teamleden wilt binden, investeer dan vooral in persoonlijke ontwikkeling. Niet alleen jouw medewerker waardeert dat, ook jij als ondernemer plukt hier de vruchten van. Als je het slim aanpakt, dan stuur je hen niet af op een externe opleider doch richt je je eigen bedrijfsopleiding op. Dat kan al als je de bestaande architectuur gebruikt van een externe opleider, echter; alles wordt verpakt in jouw eigen bedrijfshuisstijl. Stem vervolgens ook de programma’s af op jouw specifieke wensen, werkwijze en markt, en klaar is kees!

Op de genoemde manier ben je in staat om hier zelf de sier mee te maken. Terecht, want je zet dan ook echt iets wezenlijks neer. En belangrijk: je hebt een fenomenale tool in handen om nieuw personeel aan te trekken. Geloof me: dit gaat echt voor jou werken!