Training / Coaching

Verkooptraining… je hoeft niet alles
zelf te betalen, hoor! Er is subsidie!

De directeur van de groothandel botste tegen mij op, op het moment dat hij zijn kamer verliet. Hij was op de hoogte dat ik zijn nieuwe accountmanager aan het coachen was, dus verrast om mij hier te zien was hij niet. Evenmin was hij verbaasd van mij te horen dat deze accountmanager kort tevoren aan mij kenbaar maakte géén duidelijke strategie te hebben hoe hij zijn agenten in diverse Europese landen nu diende te benaderen. Dus, zo was mijn vraag aan de directeur, op welke verkoopspoor wilde hij dat ik deze accountmanager ging zetten?!

 

De directeur gaf aan dat deze vraag al maanden zijn aandacht opeiste. Zonder resultaat. Samen met zijn MT waren er talloze meetings doorgewerkt om te komen tot een goede heroriëntatie van de strategie om het veranderde koopgedrag van klanten  (selectieve keuze van producten / prijsdruk / kleinere bestellingen ) aan te pakken. Het had tot op heden nog steeds niks bruikbaars opgeleverd.

 

Op mijn reactie dat ons bureau ook specialisten aan boord heeft die, middels onderzoek,  een antwoord op die elementaire vraag voor zijn bedrijf vinden, was hij zowel verheugd als gematigd. Hij had nu toegang gevonden voor een echte oplossing, dus dat maakte hem blij. Zijn financiële middelen waren echter niet toereikend om deze noodzakelijke investering te doen.

 

Subsidie: dat was de oplossing! Hoe dan?!

 

Met behulp van het platform ROC Business waren wij in staat om 26 medewerkers in dit bedrijf in een subsidie/opleidingstraject te zetten. Hiermee creëerden wij een subsidie werkbudget van bijna 36.000 euro om het bedrijf op deze andere vlakken te versterken . Wij waren nu in staat om – samen met het bedrijf – het onderzoek uit te voeren voor de strategische heroriëntatie én – opeenvolgend – de verkopers te trainen hoe deze nieuwe strategie te vertalen naar sales concepten en verkooptactiek.

 

Note: De mogelijkheid is er voor alle ondernemers, ongeacht de financiële status. Natuurlijk zijn er een paar spelregels doch het blijft een uiterst aantrekkelijk aanbod voor bedrijven.

 

Ben je benieuwd wat de mogelijkheden voor jou zijn? Stuur dan een berichtje naar pim@dailyresult.nl

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

U mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>