Management

Leer als manager van deze Netflix-serie!

Eenieder die mensen professioneel aanstuurt, kan ik de Netflix 8-delige documentaire-serie  ‘Sunderland, till I die’ aanraden. Dit gaat niet over voetbal, ook al vind je deze serie beslist extra leuk om te volgen als je er wel gek op bent.

Een (Engelse) voetbalclub is een bedrijf in een prestatiesector optima forma. Alleen resultaat telt. En dat resultaat wordt bepaald door feitelijk 11 spelers. Hoe ga je daar – als je budget van 100 miljoen pond daalt naar 40 miljoen pond  – als management mee om?

Deze serie gaat alleen maar over mensen die – elk vanuit hun eigen positie – gevolgd worden in de neerwaartse spiraal waarin de club terecht is gekomen.  Fans om mee te beginnen, die de club vooral gebruiken als lichtpuntje in hun dagelijks leven. Voetballers die enerzijds de club en fans loyaal willen zijn en anderzijds in de spagaat zitten met het enorme persoonlijke belang van het salaris dat zij verdienen.

Bovenal kijk je over de schouder mee met de manager en trainer van de club, bij hun gevecht om de club weer terug te brengen naar die competitie waar zij geloven dat het hoort: de Premier League. Een echte aanrader dus!

https://www.neveroffside.nl/netflix-sunderland-documentaire-serie/